IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.
 

Cum puteți returna un produs?

- Informații pentru persoane fizice

Conform prevederilor OUG 34/2014 consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fără a fi nevoie să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) și la art. 14. Returnarea produselor în condițiile Ordonanței de Urgență este valabilă numai pentru clienții persoane fizice.

Produsele pot fi returnate cu condiția integrității acestora, a integrității și prezenței tuturor ambalajelor și elementelor de protecție, integrității și prezenței tuturor accesoriilor, dar nu mai târziu de 14 zile lucrătoare de la data primirii produselor. În cazul în care produsul sau accesoriile lipsesc sau nu se află în starea din momentul livrării, clientului i se poate imputa contravaloarea serviciilor de readucere a produsului în starea inițială.

În cazul exercitării dreptului legal de returnare a produsului, cererile de returnare vor fi soluționate într-un termen de 14 zile de la data comunicării de către consumator a deciziei sale de retragere din contract. În funcție de opțiunea clientului, banii proveniți din stornarea produselor returnare se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna clientului prin ordin de plată. Produsele trebuie trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Cererile de returnare trebuie să cuprindă datele de identificare ale produsului și ale persoanei care l-a achiziționat. 

Returnarea produsului (produselor) se va face personal de către client la sediul societății din Șos. Prieteniei, nr. 1, Giurgiu, jud Giurgiu sau vor fi trimise printr-un curier, de preferință unul agreat de societate, cheltuielile de transport și aferente transportului fiind suportate în întregime de către client. Societatea nu este responsabilă pentru deteriorarea produselor pe durata transportului de retur.

Consumatorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.

Pentru a beneficia de returnarea produselor vă rugăm să trimiteți în scris notificarea de denunțare unilaterală a contractului la adresa gianina.dobris@utilspc.ro având scris la subiectul mesajului: Cerere retur comanda nr. ...
 

- Informatii pentru persoane juridice

În cazul persoanelor juridice (care nu au calitate de consumator) ne rezervăm dreptul de a accepta returul produselor și constituirea contravalorii acestora ca avans marfă pentru comenzi viitoare sau de a nu da curs solicitării de retur.
 
Cumpărătorul are dreptul de a inspecta și/sau testa utilajele achiziționate pentru a verifica conformitatea lor cu specificațiile afișate, odată cu desfășurarea recepției la sediul Cumpărătorului sau la altă adresă indicată de acesta. În ciuda acestui drept, vânzarea nu este una de tipul ”pe încercate”. Dacă, în urma verificării, se constată existența unor vicii aparente, Cumpărătorul îl va informa pe Vânzător despre acestea fără întârziere, prin e-mail. În lipsa informării, se consideră că Vânzătorul a executat obligația de livrare.
 
Recepția cantitativă: utilajele sunt considerate ca fiind definitiv recepționate în momentul primirii acestora de către Cumpărător și la semnarea actului de livrare.
 
Recepția calitativă: se va efectua ținând cont de parametrii tehnici prevăzuți în specificația tehnică de care Cumpărătorul a luat la cunoștință prin accesarea paginii produsului sau la semnarea contractului.
 
În cazul unei recepții refuzate în mod neîntemeiat, livrarea produselor nu se va considera neefectuată din cauza culpei Vânzătorului, urmând ca Vânzătorul să dețină dreptul de a solicita daune-interese pentru cheltuielile suportate cu pregătirea utilajelor.